dimecres, 10 d’abril del 2013

Activitat "Cacera del tresor"


Després de clarificar bastant els termes d’autoconcepte i autoestima en la darrera sessió, avui ha tocat avaluar la pròpia autoestima a través d’un test (aquí teniu l’enllaç per qui el vulgui fer: http://www.psicoactiva.com/tests/test4.htm).

Objectius de l’activitat
-Clarificar els conceptes d’autoconeixement i autoestima.
-Reflexionar sobre la pròpia autoestima.
Descripció de l’activitat
Primerament, els alumnes resolen el test de manera individual i autònoma i a mesura que el van acabant el comenten amb el professor. És en aquest moment quan el professor invita a la reflexió dels resultats, al descobriment de les causes d’aquest i a la possible actuació si el resultat no és positiu.

Tots els joves han mostrat molt d’interès per fer el test i sembla que l’han respost sincerament perquè demostraven implicació en el treball individual i demanant els dubtes que els sorgien en la manera com estaven formulades algunes preguntes. És a dir, que no han respost ràpid i corrents, sinó amb atenció i sincerament perquè realment és un tema que els preocupa i tenen un gran interès i necessitat de conèixer-se.

Al final del test, una vegada sabut el resultat, he anat parlant amb cada alumne/a per comentar el resultat del test. La majoria dels testos han sortit amb una autoestima mitjana, amb dues excepcions d’autoestima alta i una d’autoestima baixa. Aquest resultat general es pot interpretar a partir de la inestabilitat dels adolescents, ja que per algunes coses tenen l’autoestima molt alta i per d’altres molt baixa, fent que el resultat final del test doni una autoestima mitjana. Com que és una època de canvi es senten insegurs encara en algunes coses (pròpies de la vida adulta) i molt segurs en d’altres (pròpies de la infantesa).

Com que ha estat una activitat relativament breu, hem començat amb la següent activitat , la cacera del tresor http://www.xtec.cat/~nalart/caceres/AUTOESTIMA/L'autoestima.htm.

Així doncs, per acabar, vull ampliar una mica més el tema de les caceres del tresor. Són un recurs educatiu molt útil per tal que els alumnes puguin aprendre de manera autònoma i poder començar a deixar de banda el gran pes de les classes magistrals. A més, com que el suport que s’utilitza per a aquesta eina és l’informàtic se li afegeix un “plus” de motivació a la tasca.
Us deixo, doncs, diversos enllaços:
-       Un enllaç que és una cacera del tresor per tal que conegueu què és una cacera del tresor. Què millor que aprendre una “cosa” fent-la? http://www.xtec.cat/~mlluelle/caceres/caceres.htm
-       Un enllaç que ofereix un llistat de caceres del tresor existents a la xarxa classificades per nivells per si algú vol provar d’introduir aquest recurs  a les aules. http://webquest.xtec.cat/WebCaceres/socials.htm
-       I finalment dos enllaços que expliquen com crear caceres del tresor pels que sigueu més atrevits i vulgueu fer-ne una a la vostra mida. http://www.aula21.net/cazas/ajuda.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada