dimarts, 23 d’abril del 2013

Activitats: Dinàmiques per augmentar l'autoestima


En aquesta penúltima sessió on jo estic com a docent de l'assignatura optativa perquè s’acaben les activitats pròpiament dites d’autoconeixement i autoestima, hem fet dues dinàmiques de grup per tal d’acabar de reforçar el vincle entre els alumnes del grup i augmentar la seguretat en ells mateixos.

Objectius “El ventall”
-Veure com influeixen els actes de cada un vers l’autoestima dels altres.
-Veure com influeixen en l’autoestima de cada un els actes dels altres.
-Saber valorar els aspectes positius de cada persona.
-Saber elogiar als altres.
-Augmentar l’autoestima.
Descripció “El ventall”
Cada persona té un full de paper que doblega per una extremitat tot escrivint-hi el seu nom. Un cop fet això es passa el paper a la persona de la dreta de manera que cada persona ha d’escriure una qualitat/elogi de la persona que hi ha escrita en el paper. Una vegada escrita la qualitat doblega el paper de manera que el què ha escrit quedi amagat i el nom de la persona quedi visible igualment a la part superior. Acabat això es torna a passar el paper a la persona de la dreta i així successivament fins que els paper ha anat adquirint forma de ventall i torna a estar en mans del seu amo (persona escrita a la part superior del paper).

Objectius “Endevina, endevinalla”
-Veure com influeixen els actes de cada un vers l’autoestima dels altres.
-Veure com influeixen en l’autoestima de cada un els actes dels altres.
-Saber valorar els aspectes positius de cada persona.
-Saber elogiar als altres.
-Augmentar l’autoestima.
Descripció “Endevina, endevinalla”
Cada persona ha d’escriure en un paper tres qualitats no físiques de la persona que té a la seva dreta. Un cop fet això es dobleguen tots els papers i es posen al mig del cercle barrejats. Seguidament per torns cada persona agafa un paper i llegeix les qualitats que hi ha escrites per tal d’endevinar amb l’ajuda de tots els companys de qui està parlant el paper. 


A més, també hem volgut que s’adonin de la importància dels nostres actes en els altres. És a dir, hem reflexionat sobre com en son d’importants els gestos, mirades, comentaris que els nostres companys ens fan, sovint sense més importància però que del contrari ens afecten i marquen la nostra autoestima tant positiva com negativament.  Amb això esperem que a partir d’ara vagin més amb compte amb el que fan i diuen als companys perquè han pogut veure de primera mà com això influeix en la pròpia persona i el fa estar bé o malament. Alhora, també es busca que comencin a desenvolupar empatia per aquells companys a qui poden oferir ajuda indirecta o directa a partir d’algun comentari, mirada, gest, ja que al llarg de l'assignatura s’han adonat a partir de la reflexió feta, que les relacions socials ens condicionen més del què es pensaven la pròpia manera de ser  i que per això és tan important tenir bones habilitats socials.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada