dimecres, 3 d’abril del 2013

Activitat "Una mica d'informació"


Avui l’alumnat s’ha mostrat més actiu perquè l’activitat ha estat menys compromesa per ells. Es tractava de començar a introduir els conceptes teòrics bàsics del tema i tot i que he demanat constantment la seva col·laboració, com que l’atenció no requeia exclusivament sobre ells i les seves opinions, sinó sobre la teoria exposada i també les explicacions de la professora, s’han sentit més còmodes que el dia anterior.

Objectius de l’activitat de teoria
-Conèixer els conceptes teòrics bàsics sobre habilitats socials.
-Implicar a l’alumne en el seu procés d’aprenentatge.
-Fomentar el diàleg entre companys i amb el professor.
-Afavorir l’expressió d’idees/creences/coneixements als altres.
-Iniciar en l’actitud de respecte vers idees contraries a les pròpies. 
Descripció de l’activitat de teoria
Es tracta d’una activitat oral en suport digital, ja que tenint com a referent el document de teoria es van tractant tots els aspectes teòrics que hi apareixen i els que puguin estar-hi relacionats o interessin als alumnes, per tal de d’adquirir una primera base conceptual que permeti anar avançant en els diferents continguts de les habilitats socials. L’alumnat té la oportunitat d’anar modificant el document amb les explicacions/idees/conclusions que van sorgint a classe.

Així doncs, les seves intervencions en veu alta han estat breus però han estat, i el seu interès vers els conceptes ha estat molt elevat ja que feien preguntes sobre tot allò que s’anava explicant i completaven els apunts al seu ordinador, per això he dit que han estat més actius avui que en la última sessió, perquè se’ls veia més distesos a causa de la tipologia de l’activitat, avui no se’ls demanava què sabien, sinó que se’ls donava la oportunitat d’aprendre fent una tasca concreta més enllà de centrar-se i parlar d’ells mateixos.

Personalment estic contenta de la resposta que han tingut la majoria d’alumnes en aquesta sessió, perquè temia que a la manca de seguretat s’hi afegís una manca d’interès i avui he pogut constatar que no és així (de moment), sinó que l’aparent manca d’interès ve donada per la real manca de seguretat. Fet que espero que hagi canviat al final de l'assignatura. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada