dimecres, 20 de març del 2013

Activitat B) Reunió amb les professors implicats per exposar la proposta i permetre la seva col•laboració.

Després d’aquest breu període de treball individual, avui ha tocat tornar a reunir totes les parts implicades (OBJECTIU 2 Implicar els professors en el procés de millora del material.) a partir de la convocatòria formal de reunió de tutors amb la conseqüent ordre del dia on hi havia inclòs el tema del material didàctic de l'assignatura optativa. 

Així doncs, ens hem trobat amb totes les tutores de 3r al despatx de psciopedagogia per parlar de diferents temes i entre ells les propostes de millora del material didàctic. Les tutores al llarg de tota la reunió, tant amb el tema que m’influeix com amb els altres, s’han mostrat poc actives. Bé, no sé si poc actives és la definició adequada perquè intentaven resoldre totes les qüestions tractades però sense massa “interès”, o millor dit, sense gaire dedicació. Sí, crec que el tema d'aquesta assignatura, com la resta de temes tractats, són per elles una dels nombrosos temes que tenen a la llista de “tasques pendents” i que per tant, no poden dedicar-s’hi tant com voldrien. Intenten participar, opinar, però sense qüestionar-se massa la feina feta per mi perquè com que elles tampoc tenen més temps per dedicar a aquest assumpte, ja els està bé la feina feta per mi. És a dir, volen solucionar el problema i s’interessen per aquest, demanant, escoltant, però en el moment de col·laborar més activament, són poques les propostes, crítiques i oferiments que sorgeixen en el discurs. Més aviat, és un discurs marcat per l’acceptació, l’estrès, el conformisme i la preocupació, en comptes de ser un discurs regit per l’entusiasme del canvi, per la implicació en les tasques i la dedicació adequada a cada tema. 

El motiu pel qual aquesta reunió ha estat poc productiva, segons el meu entendre, és l’estrès que es respira al centre a causa de la manca de professors i de la multiplicitat de tasques que se’ls encomanen. No tenen prou temps material ni prou espai psicològic per prendre’s amb calma i dedicació cada una de les tasques a què se’ls demana que participin. Per tant, en col·laboració amb mi, estan receptives i agraïdes a la resposta a la demanda, però poc implicades i actives. No obstant, no crec que la solució sigui deixar-les al marge, ja que simés no, han d’estar informades del procés que s’està seguint encara que no puguin intervenir-hi gaire. 

Aquí us deixo l'acta de la reunió perquè pogueu comprovar a quins acords hem arribat: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada