divendres, 22 de març del 2013

Activitat B) Reunió amb les professors implicats per exposar la proposta i permetre la seva col•laboració.


Si en l’anterior reunió amb les tutores de 3r d’ESO es respirava un clima de tensió i estrès, en la reunió d’avui, aquesta sensació per una banda havia augmentat i s’havia estès, i per l’altra, s’havia convertit en realitat. Al ser l’últim dia del trimestre, els tutors tenen tasques pròpies com donar notes, rebre famílies, preparar recuperacions per a la tornada... 

Per tant, les tutores encara han mostrat menys predisposició a la crítica constructiva i s’han sumat al carro del conformisme. Totes les novetats presentades al material els han semblat correctes i de seguida que han entès que la reunió es donava per acabada han marxat. La meva tutora, m’ha animat dient que la revisió del material havia estat molt ben feta i que per això no han mostrat cap objecció, però jo he notat, com l’altre dia, poca possibilitat d’implicació, que no vol dir poques ganes de fer-ho. Simplement, com que ja hi ha algú que s’ha encarregat d’aquesta tasca i almenys ha acomplert els objectius i ha millorat mínimament el què hi havia fins aleshores s’han mostrat satisfetes, sense ganes de “buscar tres peus al gat” perquè tampoc tindrien a partir d’aquí temps material ni mental per fer-se’n càrrec total.


Preocupant-me per aquesta posició una mica apàtica dels docents he buscat a la xarxa informació sobre l’estrès a les escoles i instituts. M’he trobat amb diversos articles amb titulars com: "L’estrès, els riscos de al professió docent i la salut del professorat”; “El 25% dels ensenyants de l’escola concertada tenen estrès” o “4080 mestres de Barcelona estan de baixa per estrès” del qual us deixo l’enllaç com a exemple de la realitat educativa: http://www.20minutos.es/noticia/97335/0/mestres/baixa/alumnes/.

D’altra banda, encara m’ha agradat més trobar altres titulars com: “El I Pla Preventiu de l’Estrès Professional Docent pretén posar a l’abast de tot el professorat de la Comunitat Valenciana una sèrie de recursos per combatre l’estrès.” O la guia de les Illes Balears que us adjunto amb el següent enllaç: http://illesbalears.feteugt.es/data/images/ILLES%20BALEARS/Salut%20laboral/FETE-UGT_Estr%C3%A8s%20a%20secund%C3%A0ria.pdf on es fa un estudi de l’estrès en el sector de l’ensenyament secundari per la millora de les condicions de seguretat i salut en el treball perquè vol dir que si bé l'estrès és un fet, també hi ha propostes per combatre'l.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada